top of page

Selecteer een onderdeel →

Spio Waterpolo Heren 1 ongeslagen Herbstmeister

Foto: team Spio Heren 1 afgelopen zaterdag bij thuiswedstrijd in Feel Fit Center Venray (Sprank).


Met de 14-6 monsterzege op het eerste team van BZ&PC Boxmeer afgelopen zaterdag, hebben de mannen van Spio waterpolo de eerste seizoenshelft als koploper in stijl afgesloten. Met een totaal van 8 overwinningen en 2 gelijke spelen zijn er in 10 wedstrijden 26 punten behaald waardoor de titel Herbstmeister zeker is gesteld met 1 punt meer dan de nummer 2, Waterproof uit Maastricht, die tevens een wedstrijd meer gespeeld heeft.


Het vertrouwen van SPIO H1 kreeg vorige week zondag een boost door de overwinning op het altijd fysiek sterke DZT uit Deurne dat op dat moment ook nog een ongeslagen status had. In die beladen uitwedstrijd werd een 7-12 eindstand behaald met compact verdedigen en snelle counters van Spio. Door de vele persoonlijke fouten, die bij waterpolo leiden tot een uitsluiting van 20 seconden, was er een grote kans dat DZT in de man-meer situaties de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Maar de mannen van DZT waren daarvoor te slordig in de afronding waarna balverlies in de contra meermaals leidde tot een doelpunt voor Spio.


Tegen Boxmeer H1 was het devies hetzelfde en pakte dit nog beter uit. Nadat BZ&PC veel krachtiger uit de startblokken geschoten was en een verdiende 0-2 voorsprong op het bord had gezet draaide de mannen van Spio op volle toeren en werd de achterstand nog in het eerste part recht gezet door doelpunten van spits Yannick Govers (2x) en Ron van Mil. Met doelpunten van invallers Dennis Barents en Perry Brands was de ruststand 6-3. Mede door blessures miste Spio drie vaste krachten die prima werden vervangen. In de tweede helft werd de score verder uitgebreid door counters van de altijd beweeglijke Stan Ruhe (2x), een kogelhard afstandsschot van Ruud Nagy en een benutte strafworp van laatste man Bart Rouwette. In het laatste part werd de overwinning verder uitgebouwd met mooie combinatie-aanvallen waarbij de bal vanaf keeper Robin Snijders tot goaltjesdief Erwin Streefland niet door een tegenstander beroerd werd.


De doelstellingen van coach Erwin Zwerver voor de eerste seizoenshelft werden ruimschoots behaald ondanks een aantal lastige uitwedstrijden waarin met enig geluk een gelijkspel werd behaald. Als team werd er goed voor elkaar gezwommen en door variatie van spel werden de aanvallen onvoorspelbaarder voor de tegenstander en daarmee lastiger te stoppen. Voor de tweede helft van het seizoen is het doel om het aanvallende spel verder te perfectioneren en het vizier op de afronding van aanvallen scherper te krijgen. Aanvoerder Thomas Gerrits; “Spio H1 heeft geen kampioensaspiraties uitgesproken aan het begin van deze jaargang maar lijkt met de brede selectie en goede tussentijdse resultaten wel klaar voor een stap hogerop”. Wie weet wordt de onvervalste klassieker HZPC Horst H1 - Spio Venray H1 volgend jaar in ere hersteld.


Tekst: Thomas Gerrits

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Waterpolo: Top 3 klassementswedstrijd blijft onbeslist

Het eerste herenteam van Spio waterpolo speelde afgelopen zaterdag tegen Parkstad een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap. Beide teams waren vol gemotiveerd om voor de winst te gaan om hiervo

Opmerkingen


bottom of page