top of page

Selecteer een onderdeel →

Waterpolo: Top 3 klassementswedstrijd blijft onbeslist

Het eerste herenteam van Spio waterpolo speelde afgelopen zaterdag tegen Parkstad een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap. Beide teams waren vol gemotiveerd om voor de winst te gaan om hiervoor een grote stap te zetten. Spio Heren 1 ging, voor de wedstrijd, aan kop in het klassement. Parkstad stond derde in dit klassement, op een afstand van slechts vier punten.

Beide teams schoten het eerste partje fel uit de startblokken, waarbij Spio de bovenliggende partij was. Dit uitte zich ook in de stand. Namens Spio scoorde Yannick (3x) en Erwin S. (1x). Parkstad scoorde o.a. door een man meer. Na het eerste kwart stond het 4-2 voor Spio.

In het tweede kwart was Parkstad scherper en speelde Spio als team minder waardoor Parkstad terug kwam in de wedstrijd. Door snelle counters en zwemacties waarbij er door de spelers gekruist werd voor de goal kwamen spelers van Parkstad vrij door. Spio had wel voldoende schiet mogelijkheden maar deze waren niet scherp genoeg waardoor er reddingen waren van de keeper en de paal en lat vaak geraakt werden. Namens Spio wist alleen Ron te scoren en was het halverwege de wedstrijd 5-6.

In het derde kwart ging het heel gelijk op en hielden beide teams elkaar in evenwicht. Bij Spio wisten Erwin S., Maik en Yannick te scoren. Het scorebord stond op het einde van dit kwart op 8-8. De spanning was om te snijden en het publiek werd op en top vermaakt.

Het laatste kwart ging in en Spio kwam door een benutte strafworp van Bart op voorsprong. Parkstad wist vlak voor tijd nog op gelijke hoogte te komen. Beide teams waren tot op de laatste seconde erg aan elkaar gewaagd, de einduitslag van 9-9 is daarmee waarschijnlijk terecht. Spio blijft koploper in het klassement. Met nog vijf wedstrijden te gaan en een top 3 binnen vier punten van elkaar blijft het een spannende competitie. Om de koppositie te behouden moet Spio Heren 1 scherp blijven en de wedstrijden blijven winnen. Mede dankzij de supporters die het team het gehele seizoen aangemoedigd hebben is het team uiterst gemotiveerd om de eerste plek in het klassement vast te houden!