top of page

Selecteer een onderdeel →

Waarom duurt zwemles bij Spio langer dan andere zwemscholen in Venray? Quin legt het uit.


Spio Zwemschool, een erkende licentiehouder van de Nationale Raad Zwemveiligheid, heeft de bevoegdheid om nationale zwemdiploma's uit te reiken, dezelfde diploma's als die worden uitgereikt door de andere zwemschool in Venray. Toch blijkt dat kinderen bij Spio meer tijd nodig hebben om hun diploma te behalen in vergelijking met de andere zwemschool, wat wellicht negatief kan klinken. Opvallend is dat 56% van de ouders bij Spio ontevreden is over het tempo van de vooruitgang, maar Quin, de huidige coördinator van de Zwemschool, beschouwt dit juist als iets positiefs.


Nieuwe eisen

Een aantal jaar geleden heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) de eisen voor zwemdiploma's herzien, gericht op het vereenvoudigen van de eisen om de focus op de essentie, namelijk veiligheid in het water, te vergroten en zo snellere zwemdiplomaverwerving mogelijk te maken. Bij Spio vinden we dit een gemiste kans, aangezien we als zwemvereniging een sterke nadruk leggen op een goede zwemtechniek, die immers een levenslange vaardigheid is. Wij besteden daarom niet alleen aandacht aan de eisen van de zwemdiploma's, maar investeren ook veel tijd in het trainen van striktere eisen voor zwemslagen, waar kinderen hun hele leven profijt van hebben.


Plezier op nummer twee

Bij Spio staat veiligheid natuurlijk op de eerste plaats, gevolgd door plezier op de tweede plaats en vervolgens het leren zwemmen. Wij hechten veel belang aan het feit dat kinderen met plezier naar de zwemles komen, omdat we geloven dat plezier cruciaal is voor effectieve zwemlessen. Naast het oefenen van zwemvaardigheden besteden we ook veel tijd aan leuke zwemopdrachten, die niet alleen bijdragen aan de conditie van de kinderen, maar ook plezierig zijn. Door deze aanpak komen kinderen met enthousiasme naar de zwemles en kunnen we ze daadwerkelijk iets leren.


Daadwerkelijke duur en kosten

Wat betreft de duur van de zwemlessen bij Spio: volgens de NRZ duurt het gemiddeld 51 klokuren voor een kind om het A-diploma te behalen. Bij de andere zwemschool, met een lesduur van 60 minuten, één keer per week, komt dit neer op ongeveer 1,5 jaar voor het A-diploma. Bij Spio duurt het gemiddeld 2 jaar om het A-diploma te behalen. Hoewel dit langer is, is het opmerkelijk dat de kosten bij Spio vaak lager liggen. Voor 1,5 jaar zwemles bij de andere zwemschool betaal je 960 euro, terwijl je bij Spio voor 2 jaar zwemles 828 euro betaalt.


Het zijn natuurlijk gemiddelden, en elk kind leert in zijn of haar eigen tempo, wat volkomen normaal is. Het is van belang te onthouden dat gras niet sneller groeit door aan de sprietjes te trekken. Volgens onderzoek van de NRZ vallen kinderen die 2,5 jaar lang zwemmen voor hun A-diploma nog steeds binnen de gemiddelde 80% van Nederland.

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kom zwemmen bij AquaStars!

Heb jij een B of C diploma? Kom dan een keer meetrainen bij AquaStars, AquaStars zijn verdeeld in 2 leeftijdsgroepen en zij trainen elk 2 of 3 keer per week. We zwemmen dit seizoen op de volgende dage

Comments


bottom of page